Wij

Wij van Doggies Dig It zijn eigenlijk ik, Jessica, en mijn kleine schatje Troela <3

Met het oprichten van Doggeis Dig It heb ik de beste carriere move ooit gemaakt: ik ga fulltime met honden knuffelen!

Nou kan ik hier natuurlijk een heel verhaal gaan vertellen over mijn opleidingen en ervaringen  (besluit houders van dieren bij groenhorst Barneveld, instructeur hondenopvoeding bij O&O, kynologisch instructeur bij Kynologenclub Arnhem&omstreken, blabla), maar ik vertel liever iets over het hondengezelschap waarin ik al van jongs af aan verkeer.

Op de eerste twee van de bovenstaande foto’s zie je Sasha, de hond waarmee ik opgroeide. Zij had duidelijke trekken van een jachthond (Duitse staande, Weimaraner) maar was een zogenaamde vuilnisbak. Tegenwoordig zeggen we heel politiek correct kruising, maar Sasha kan je het allerbest omschrijven als de-beste-huishond-voor-opgroeiende-hondenmeisjes-ooit.
Ik bouwde als kind hele stellages in de tuin waar Sasha dan op commando heel braaf over heen sprong. Sasha was mijn maatje toen ik opgroeide. Ze is dertien jaar geworden.

Na Sasha heb ik me een paar jaar incompleet gevoeld.
Totdat ik Mancha ontmoette. Een Golden Retriever die me altijd terzijde stond.
Waar ik ging, ging Mancha en omgekeerd. Ik heb zelfs verschillende banen gehad waar Mancha gewoon mee naartoe ging. Zij was een zeer evenwichtige hond waar ik blind op kon vertrouwen.

Ik heb bijna 16 jaar in haar gezelschap mogen verkeren en mis haar nog dagelijks.

Nadat ik Mancha moest laten gaan voelde ik weer die leegte en heb al na 3 maanden een nieuw retrievertje in huis genomen: Troela! <3

Eerst voelde het alsof ik vreemdging, ik was natuurlijk nog lang niet over Mancha heen.
Maar deze kleine meid heeft zo’n leuk karakter dat ze iedereen voor zich inneemt.

Troela zal je altijd zien als je bij Doggies Dig It komt. Zij gaat nl graag op honden af maar vergeet nooit ook de eigenaar te begroeten. Je zal waarschijnlijk al snel vallen voor haar charmes. Misschien zie je haar soms een beetje mank lopen. Dat komt omdat ze wat problemen met haar gewrichten heeft. Maak je daar geen zorgen over, ze wordt verzorgd en in de gaten gehouden.